Načítám...
  Zpět na výpis
Crémant du Jura «Zéro Dosage» blanc de blanc 2014, Jérôme Arnoux - Le Cellier des Tiercelines

Opulentní šumivé víno ze 100% Chardonnay
Objem: 0,75l

Cena s DPH:
550 Kč
Cena bez DPH:
455 Kč
Dostupnost:
skladem
Počet:
Ks
Informace o produktu
REGION: Jura - Arbois
AOP: Crémant du Jura
ODRŮDY:  100% Chardonnay
ROČNÍK: 2014
DOBA ZRÁNÍ: 60 měsíců
KATEGORIE: brut zéro
DOZÁŽ:  0 g/l
ARCHIVACE: do 2025
ALKOHOL: 12,5 %
 

CHARAKTERISTIKA

Le Cellier des Tiercelines (Trojpodílové sklepy) jsou společným projektem tří špičkových vinařů Jury. Stéphane Tissot, Benoît Mulin a Jérôme Arnoux zahájili spolupráci roku 2009. Po čtyřech letech však dochází k první změně. Stéphane Tissot z projektu odstupuje, neboť jej zcela pohltila práce ve vlastním rodinném vinařství. Vína z produkce Le Cellier des Tiercelines mění etiketu a nově nesou jméno Benoît Mulin. Ale opět ne na dlouho. Roku 2017 Benoît kupuje vlastní vinařství (Le Clos des Grives) a jediným majitelem Le Cellier des Tiercelines se tak stává Jérôme Arnoux, jehož iniciály JA od té doby zdobí etikety všech vín z produkce Le Cellier des Tiercelines.  

Jérôme Arnoux je vinařem prakticky od dětství, kdy ve vinicích pomáhal svému sousedovi. Důležitou etapou pak bylo deset let strávených ve sklepích u Stéphana Tissota, což bylo i důvodem, proč jej Stéphane přizval do projektu Le Cellier des Tiercelines. Jérôme hospodaří na 17 hektarech vlastních vinic a další hrozny nakupuje od prověřených vinařů.

Crémant du Jura blanc de blanc «Zéro Dosage» je mistrovským kouskem ještě z dob kompletní trojice vinařů. Barva vína je sytě žlutá se zlatými odlesky. Jako všechna perlivá vína z produkce Jérôma Arnouxe, také tento ročníkový blanc de blanc vyniká velice jemným a dlouhotrvajícím perlením. Je to především v důsledku dlouholetého vyzrávání - na latích tento crémant strávil neuvěřitelných 60 měsíců ! Vůně se vyznačuje příjemnou vůní citrusových plodů, žlutého ovoce a bílých květů. V ústech působí velmi suše a svěže, neboť je vyroben bez dozáže. Chuť zcela koresponduje s vůní, závěr je dlouhý a minerální. Tento opulentní blanc de blanc může své konzumenty provést celým večerem: poslouží coby aperitiv, následně báječně doprovodí mořské plody, kuře z Bresse na smržích a večer může jeho konzument zakončit dezertem z kaštanové pěny.                                 

 

GASTRONOMIE
Báječný aperitiv, mořské plody, masa ve výraznějších omáčkách.
Servírujte při teplotě 9 - 10 ° C.
 
HODNOCENÍ:
 
89/100 - Cellar Tracker  
Diskuse (0)

V diskuzi není zatím žádný příspěvek, buďte první!

Nové téma

E-mail není v diskuzi zveřejněn
Provozovatel je oprávněn nezveřejnit příspěvky, které jsou v rozporu se zákonem nebo jinak nevhodné.

Doporučené produkty

Crémant de Bourgogne blanc NV brut, Paul Chollet

Crémant de Bourgogne blanc NV brut, Paul Chollet

Výrobce: Domaine Paul Chollet

osvěžující Crémant malého rodinného vinařství ze Savigny-les-Beaunes Objem: 0,75l

skladem

450 Kč372 Kč bez DPH

DetailKoupit

Crémant de Bourgogne "Les Terroirs" BIO 2015 extra brut, Louis Picamelot

Crémant de Bourgogne "Les Terroirs" BIO 2015 extra brut, Louis...

Výrobce: Maison Louis Picamelot

velmi suchý a osvěžující Crémant BIO certifikace Objem: 0,75l

vyprodáno

490 Kč405 Kč bez DPH

Detail