Načítám...
  Zpět na výpis
Crémant du Jura «Zéro Dosage» blanc de blanc 2014, Jérôme Arnoux - Le Cellier des Tiercelines

Opulentní šumivé víno ze 100% Chardonnay
Objem: 0,75l

Cena s DPH:
550 Kč
Cena bez DPH:
455 Kč
Dostupnost:
skladem
Počet:
Ks
Informace o produktu
REGION: Jura - Arbois
AOP: Crémant du Jura
ODRŮDY:  100% Chardonnay
ROČNÍK: 2014
DOBA ZRÁNÍ: 60 měsíců
KATEGORIE: brut zéro
DOZÁŽ:  0 g/l
ARCHIVACE: do 2025
ALKOHOL: 12,5 %
 

CHARAKTERISTIKA

Le Cellier des Tiercelines (Trojpodílové sklepy) jsou společným projektem tří špičkových vinařů Jury. Stéphane Tissot, Benoît Mulin a Jérôme Arnoux zahájili spolupráci roku 2009. Po čtyřech letech však dochází k první změně. Stéphane Tissot z projektu odstupuje, neboť jej zcela pohltila práce ve vlastním rodinném vinařství. Vína z produkce Le Cellier des Tiercelines mění etiketu a nově nesou jméno Benoît Mulin. Ale opět ne na dlouho. Roku 2017 Benoît kupuje vlastní vinařství (Le Clos des Grives) a jediným majitelem Le Cellier des Tiercelines se tak stává Jérôme Arnoux, jehož iniciály JA od té doby zdobí etikety všech vín z produkce Le Cellier des Tiercelines.  

Jérôme Arnoux je vinařem prakticky od dětství, kdy ve vinicích pomáhal svému sousedovi. Důležitou etapou pak bylo deset let strávených ve sklepích u Stéphana Tissota, což bylo i důvodem, proč jej Stéphane přizval do projektu Le Cellier des Tiercelines. Jérôme hospodaří na 17 hektarech vlastních vinic a další hrozny nakupuje od prověřených vinařů.

Crémant du Jura blanc de blanc «Zéro Dosage» je mistrovským kouskem ještě z dob kompletní trojice vinařů. Barva vína je sytě žlutá se zlatými odlesky. Jako všechna perlivá vína z produkce Jérôma Arnouxe, také tento ročníkový blanc de blanc vyniká velice jemným a dlouhotrvajícím perlením. Je to především v důsledku dlouholetého vyzrávání - na latích tento crémant strávil neuvěřitelných 60 měsíců ! Vůně se vyznačuje příjemnou vůní citrusových plodů, žlutého ovoce a bílých květů. V ústech působí velmi suše a svěže, neboť je vyroben bez dozáže. Chuť zcela koresponduje s vůní, závěr je dlouhý a minerální. Tento opulentní blanc de blanc může své konzumenty provést celým večerem: poslouží coby aperitiv, následně báječně doprovodí mořské plody, kuře z Bresse na smržích a večer může jeho konzument zakončit dezertem z kaštanové pěny.                                 

 

GASTRONOMIE
Báječný aperitiv, mořské plody, masa ve výraznějších omáčkách.
Servírujte při teplotě 9 - 10 ° C.
 
HODNOCENÍ:
 
89/100 - Cellar Tracker  
Diskuse (0)

V diskuzi není zatím žádný příspěvek, buďte první!

Nové téma

E-mail není v diskuzi zveřejněn
Provozovatel je oprávněn nezveřejnit příspěvky, které jsou v rozporu se zákonem nebo jinak nevhodné.

Doporučené produkty

Crémant de Bourgogne blanc NV brut, Paul Chollet

Crémant de Bourgogne blanc NV brut, Paul Chollet

Výrobce: Domaine Paul Chollet

osvěžující Crémant malého rodinného vinařství ze Savigny-les-Beaunes Objem: 0,75l

skladem

450 Kč372 Kč bez DPH

DetailKoupit

Crémant de Bourgogne "Les Terroirs" BIO 2015 extra brut, Louis Picamelot

Crémant de Bourgogne "Les Terroirs" BIO 2015 extra brut, Louis...

Výrobce: Maison Louis Picamelot

velmi suchý a osvěžující Crémant BIO certifikace Objem: 0,75l

skladem

490 Kč405 Kč bez DPH

DetailKoupit

Vin mousseux Blanc de blancs "Héritage 1926", méthode traditionelle NV brut, Louis Picamelot

Vin mousseux Blanc de blancs "Héritage 1926", méthode traditio...

Výrobce: Maison Louis Picamelot

delikátní šumivé víno vyrobené za použití původních postupů z r. 1926 Objem: 0,75l

skladem

298 Kč246 Kč bez DPH

DetailKoupit