Načítám...
  Zpět na výpis
Champagne Penet-Chardonnet "Terroir & Sens" Grand Cru, extra brut

šťavnaté a extraktivní šampaňské z vybraných parcel klasifikace Grand Cru.
Objem: 0,75l

Cena s DPH:
1 280 Kč
Cena bez DPH:
1 058 Kč
Dostupnost:
skladem
Počet:
Ks
Výrobce:
Informace o produktu
AOC: Champagne Grand Cru
OBLAST: Montagne de Reims - Selekce z vinic ve Verzy a Verzenay
ODRŮDY: 70% Pinot noir, 30% Chardonnay
ROČNÍK: NV (Base vin 2012 doplněný rezervními víny)
KATEGORIE: Extra brut
DOZÁŽ: 5,2 g/l
MALOLAKTIKA: NE
ALKOHOL: 12 %
DATUM TIRÁŽE: 31.5. 2013
DATUM DEGORZÁŽE: 5.10.2021
ARCHIVACE: do 8 let po degorzáži

 

PRODUKCE  -  8 000 číslovaných lahví 

 

MAISON PENET

hospodaří na 6 hektarech vlastních vinic, nalézajících se na skvělých polohách vesnic Verzy (5ha) a Verzenay (1ha). Svým zákazníkům nabízí dvě řady: Alexandre Penet - tato aperitivní cuvée jsou vyrobena z hroznů z převážně vlastních vinic a některá pak částečně využívají i hroznů nakupovaných od prověřených pěstitelů. Gastronomická řada PENET-CHARDONNET představuje excelentní šampaňská vína malých šarží, pro jejichž výrobu slouží výhradně hrozny z vlastních vinic klasifikovaných jako Grand Cru a ležících na parcelách obcí Verzy a Verzenay. 

 

TERROIR & SENS

Cuvée je sceleno výhradně z vlastních Grand Cru vinic. Školení vína probíhalo jak v nerezových tancích, tak částečně na barikových sudech a následné vyzrávání na kvasničných kalech trvalo pět let. 

 

DEGUSTACE

Na první pohled upoutá krásnou jantarovou barvou a jemným, dlouhotrvajícím perlením. Samotná barva prozrazuje bohatství plně vyzrálých hroznů. Po prvním přivonění před námi defilují grapefruit, meloun a jemné tóny vanilky. Také v ústech je víno velmi půvabné, ovocné tóny jsou provázeny lehkým náznakem pražených lískových oříšků. To vše je zabaleno do elegantní kyselinky, která vínu dává ideální svěžest a celkovou rovnováhu. Závěr je velmi dlouhý a minerální.                       

 

GASTRONOMIE

Díky vysoké svěžesti a nízkému obsahu cukru toto víno skvěle balancuje mezi aperitivem (gougères s avokádovou tapenádou) a gastronomickým vínem. U stolu si bude nejlépe rozumět s čerstvými mořskými plody anebo s mladým kuřátkem na smetaně. Výborně se také snoubí se sýry, například se sýrem Chaource.       

Servírujte při teplotě 9 °C .

 

HODNOCENÍ:

** - Guide Hachette 2020
92/100 - Wine Advocate
17/20 - Jancis Robinson
93/100 - Éric Girard (Guide D.V.E.)
 
NAŠE HODNOCENÍ
17/20
Diskuse (0)

V diskuzi není zatím žádný příspěvek, buďte první!

Nové téma

E-mail není v diskuzi zveřejněn
Provozovatel je oprávněn nezveřejnit příspěvky, které jsou v rozporu se zákonem nebo jinak nevhodné.