Načítám...
  Zpět na výpis
Minervois "Clots de Pals" 2017 BIO, Domaine de Homs

šťavnaté červené víno mohutné ovocnosti a svěžesti
Objem: 0,75l

Cena s DPH:
290 Kč
Cena bez DPH:
240 Kč
Dostupnost:
vyprodáno
Tento produkt nelze koupit
Informace o produktu
REGION: Languedoc
AOC: Minervois
ODRŮDY: 90% Grenache noir a 10% Syrah
ROČNÍK: 2017
ALKOHOL: 13,5%
VÝNOS: 45 hl/ha
CERTIFIKACE: Bio-organická 

 

CHARAKTERISTIKA:

Malé rodinné vinařství najdeme v oblasti Minervois, asi 15km od známého středověkého města Carcassonne. Domaine des Homs se pyšní třemi hvězdičkami v Guide Hachette! Podnik vede Jean-Marc Crozal společně s manželkou Anne. Rodiny obou partnerů patří mezi prastaré vinařské rodiny oblasti Languedoc. Než Jean-Marc vinařství převzal, zabývala se rodinná firma pouze prodejem hroznů a moštu. To se ale změnilo roku 2000. Jean-Marc nyní úročí své zkušenosti, které po vystudování vinařské univerzity v Suzela-Rousse načerpal během let strávených ve slavném vinařství Mont Redon v Chateauneuf du Pape. Crozalovi hospodaří celkově na 20 hektarech vinic. Vinařství leží v nadmořské výšce 150m a je obklopeno borovicemi, mandlovníky, olivovníky a samozřejmě i vinicemi. Ty pokrývají prakticky celé okolí usedlosti des Homs, usedlosti středověkého původu. Protože se nacházíme na jakémsi ostrohu - terase, jsou zdejší vinice často bičovány severními větry. 

Clots de Pals je základním vínem apelace Minervois, v minulých letech uváděné na trh pod názvem Tersande. Vinařova strategie se však nezměnila a je stále stejná: poskytovat zákazníkům kromě složitých a drahých vín také jedno plné radosti, které bude vynikat svěžestí, nebude komplikované, ale naopak vstřícné a příjemně pitelné. Hrozny pocházejí z parcely o rozloze 3,5 ha. Nalezneme ji na písčitých terasách pokrytých břidlicovými střepy. Po malolaktické fermentaci se víno dalších 8 měsíců školí v betonových nádržích a částečně v barikových sudech.

Barva je sytě tmavá, vůně evokuje černé ovoce s vanilkovým podtónem. V ústech je víno velmi šťavnaté a čerstvé, detekujeme především černý rybíz, vyzrálé višně a příjemnou kořenitost. Postupně na patře rozkrýváme jemné tóny černých oliv. To vše umocní svěží a lahodný, středně dlouhý závěr.

 
GASTRONOMIE:
Grilovaná masa, klobásky, tvrdé vyzrálejší a pikantnější sýry. 
Před podáváním dekantujte.    
Servírujte při teplotě 17 ° C.
Diskuse (0)

V diskuzi není zatím žádný příspěvek, buďte první!

Nové téma

E-mail není v diskuzi zveřejněn
Provozovatel je oprávněn nezveřejnit příspěvky, které jsou v rozporu se zákonem nebo jinak nevhodné.