Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Šumivá vína
- Champagne
- Champagne Charles Ellner «Carte blanche» Brut
Champagne Charles Ellner «Carte blanche» Brut

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Champagne Charles Ellner «Carte blanche» BrutSkladem780 Kč645 Kč bez DPH
Maison Charles Ellner byl založen roku 1925, kdy jeho zakladatel Charles Emile Ellner nakupuje své první malé vinice. Podle rodinné legendy do té doby pracoval u nejmenovaného proslulého výrobce coby remuer, neboli setřásač kalů. Povahy byl prý nespoutané, avšak k vínu a vinicím přistupoval s neobyčejnou láskou a pokorou. Tyto vlastnosti po něm ostatně zdědili i jeho následovníci. Maison Charles Ellner je po celou dobu své existence podnikem nezávislým, rodinným.
Rodina dnes hospodaří celkem na 50 hektarech vinic, které vlastní ve všech pěti oblastech a které se tak nacházejí v rozličných terroirech. Jsou mezi nimi také parcely klasifikované jako Premier Cru i Grand Cru. Díky této rozmanitosti produkuje dům Charles Ellner širokou škálu osobitých cuvée, vyznačujících se elegancí a harmonií. Hlavní slovo má především odrůda Chardonnay, proto mají zdejší vína výraznou ovocnost a dlouhý, svěží závěr. Od roku 2001 rodina hospodaří v souladu s trvale udržitelným zemědělstvím a respektem k životnímu prostředí. Společnost nepoužívá žádná chemická hnojiva. Sklizeň je výhradně ruční, hrozny jsou lisovány ve třech nových pneumatických lisech.
DEGUSTACE:
CARTE BLANCHE je základním šampaňským vínem domu Ellner. Po skončení druhotného kvašení vyzrávalo víno na kalech další tři roky.
Jemné a elegantní šampaňské upoutá jasně žlutou barvou, v nose cítíme aroma červeného rybízu, pomerančové kůry a bílého pepře. V ústech je víno lahodné a velmi šťavnaté, cítíme především červené ovoce, dále jemné nuance zralých jablek a citrusových plodů. Závěr je středně plný s příjemnou mineralitou. Velmi svěží a živé víno, poměr kvalita/cena je více jak příznivý.
GASTRONOMIE:
Ideální především jako aperitiv, ale lze jej servírovat též k lehkým předkrmům či mořským plodům.
Servírujte při teplotě 8 - 10 °C