Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 800 Kč a máte dopravu ZDARMA
Aktuality, články
07.08.2021
JURA - skvělá vína plná kontrastů
Je to už víc jak 15 let, co se věnujeme osobitým vínům z této nejopomíjenější francouzské vinařské oblasti. Pořádáme degustace, včetně snoubení jurský... číst celé
02.08.2018
Champagne 2018: Sklizeň začne o 14 dní dříve
S ohledem na vývoj počasí se očekává, že sklizeň započne asi o 14 dní dříve než je obvyklé. Na tiskové konferenci to oznámil Maxime Toubart, prezident... číst celé
14.01.2018
Na návštěvě u Rolet Père & Fils, 2017
 Je těžké někomu, kdo nikdy nenavštívil francouzskou oblast Jura, popsat krásu tohoto kraje.. hrady, kláštery a další středověké památky jsou pamětník... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Šumivá vína
  3. Šumivá vína a Crémanty
  4. Crémant d´Alsace
  5. Crémant d´Alsace «Katz Brut», Domaine René Meyer et fils

Crémant d´Alsace «Katz Brut», Domaine René Meyer et fils

Velice jemné a gurmánské bublinky jemně narůžovělé barvy pro každou příležitost.Špičková kvalita. Objem: 0,75l

  VINAŘSKÁ OBLAST: Alsasko AOC:  Crémant d´Alsace ODRŮDY:  Chardonnay, Pinot Auxerrois a Pinot noir VĚK VINIC: v průměru 35 let ROČNÍK:  NV KATEGORIE:... celý popis
Dostupnost
Skladem
490 Kč
405 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:1298
Výrobce:Domaine René Meyer
Kompletní specifikace

 

VINAŘSKÁ OBLAST: Alsasko
AOC:  Crémant d´Alsace
ODRŮDY:  Chardonnay, Pinot Auxerrois a Pinot noir
VĚK VINIC: v průměru 35 let
ROČNÍK:  NV
KATEGORIE: Extra-Brut
DOZÁŽ:  3 g/l
ALKOHOL: 12,5 %
ARCHIVACE: max. 4 roky

 

 

Domaine René Meyer hospodaří na 12,5 hektarech vlastních vinic, které se nacházejí na svazích kolem městečka Katzenthal. Většina parcel profituje z jílovito-vápenitého terroiru, jenž dává vínům bohatost, plnost, kořenité aroma, mohutnou strukturu a živou svěžest. Vinařství produkující na šestatřicet různých vín dnes vedou Jean-Paul Meyer se svoji ženou Magali. 

 

PROCES VÝROBY

Hrozny určené pro výrobu tohoto crémantu jsou sklízeny těsně před zahájením běžné sklizně, jedině tak může být garantována kvalita budoucího šumivého vína, především pokud jde o strukturu a svěžest. Ty jsou totiž - společně s ovocností - nejdůležitějšími faktory, které určují celkový charakter a kvalitu všech crémantů.

Hrozny, prošlé přísnou selekcí, jsou lisovány v celku. Lisování je pozvolné a šetrné, aby nedocházelo k uvolnění nežádoucích aromat do moštu. Díky delšímu kontaktu šťávy se slupkami pinotu noir získává víno svoji typicky narůžovělou barvu, které se říká œil de Perdrix - koroptví oko. Základní víno je vinifikováno stejně jako běžné bílé víno: po skončení alkoholické fermentace a usazení hrubých kalů přicházejí na řadu přetáčení (soutirage), číření, filtrace a plnění do láhví. V tu chvíli je víno připravené na druhotné kvašení, které probíhá přímo v láhvi, tedy tzv. tradiční metodou (méthode traditionnelle). Poslední fází je setřesení kalů, odstřelení sedimentu a uzavření korkovou zátkou s drátěným košíčkem.

 

DEGUSTACE

Jemně narůžovělá barva s měděnými odlesky a velmi jemné, dlouhotrvající perlení. Svůdně květinové aroma s ovocnými tóny letních jablek a červeného ovoce. Lehce krémová chuť evokuje především jahody, bílý rybíz, zelená jablka, mandle a citrusové plody. Víno působí velmi svěžím a živým dojmem, je křupavé, suché a gurmánsky opojné. Středně dlouhá dochuť s minerálním podtónem.

PÁROVÁNÍ

 Ideální aperitiv i digestiv. Pokud jde o párování s pokrmy, vyzkoušejte k rybám, drůbeži, foie gras anebo k lehčím dezertům.

Servírujte při teplotě  8° - 10°C  

 

HODNOCENÍ

*  Guide Hachette
4,3/5  - Vivino
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz