Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Riesling «Les Terrasses Clos des Escargots» 2020, René Meyer et Fils, Katzenthal
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Riesling «Les Terrasses Clos des Escargots» 2020, René Meyer et Fils, KatzenthalSkladem420 Kč347 Kč bez DPH
Objem: 0,75l
Domaine René Meyer hospodaří na 12,5 hektarech vlastních vinic, které se nacházejí na svazích kolem městečka Katzenthal (Kočičí údolí), malé obce, ležící severozápdně od Colmaru. Většina zdejších parcel profituje z jílovito-vápencového terroiru, jenž dává vínům bohatost, plnost, kořenité aroma, mohutnou strukturu a živou svěžest. Vinařství, založené roku 1960 René Meyerem a produkující na šestatřicet různých vín, vedou dnes Jean-Paul Meyer a jeho žena Magali.
SCHNECKENBERG - VÝJIMEČNÝ TERROIR
Montagne des Escargots, neboli po alsasku Schneckenberg, je jedinečný terroir, nacházející se na nejvyšších svazích kolem města Witzenheim. Výjimečnost způsobují jak jeho nadmořská výška (320 m.n.m.) a terasové pěstování révy, díky čemuž jsou hrozny dokonale "provětrávány", tak zdejší do červena zabarvená půda s vysokým obsahem vápence. Právě díky němu je zde zvýšený výskyt hlemýžďů - odtud název Schneckenberg. Díky chladnějšímu klima se vína z této parcely vyznačují skvělou svěžestí.
PROCES VÝROBY
Striktně manuální sklizeň a pečlivé třídění hroznů. Pozvolné a šetrné lisování probíhá v pneumatickém lisu, následná fermentace i zrání vína ve velkých dubových sudech (foudre).
DEGUSTACE
Dík příkladné čistotě a klasicismu víno potěší všechny milovníky ryzlinku, tohoto vznešeného klenotu alsaských vinic. Světle zlatá barva se zelenkavými odlesky a jemný, svěží buket, v němž rozpoznáváme tóny bílých květů. Ústa jsou atakována velkou živostí a minerálností, na patře cítíme citrusy, broskve a meruňky, ale také nenápadnou muškátovou příchuť. Závěr je suchý, středně dlouhý.
PÁROVÁNÍ
Díky svěží kyselince víno dokonale hasí žízeň a lze jej tak doporučit jako aperitiv. Skvěle se bude hodit k mořským plodům, především k ústřicím. Ze sýrů bude skvělou volbou vyzrálé Comté
Doporučená teplota servisu 8 ° - 10 °C.
HODNOCENÍ
** Guide Hachette (Coup de Coeur)