Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Sèvre et Maine sur Lie "Didascalie" 2019, Batard Langelier

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Sèvre et Maine sur Lie "Didascalie" 2019, Batard LangelierNení skladem270 Kč223 Kč bez DPH
Objem: 0,75l
CHARAKTERISTIKA:
Údolí řeky Loiry je nejrozsáhlejším vinařským regionem Francie, neboť se táhne v délce rovných 1 000 km!! Díky tomu je přehlídkou nejen různých typů půd, ale také klimatických podmínek. Tvoří jej čtyři základní podoblasti: Nantaise, Tourraine, Centre a Anjou. V každé z nich najdeme různé typy odrůd, díky čemuž se zde vyrábějí vína rozličných stylů, chutí a charakterů. Apelaci Muscadet najdeme v prvně jmenované, v nejzápadnějším cípu údolí řeky Loiry. Domaine Batard Langelier pak několik kilometrů jihovýchodně od města Nantes, v obci Maisdon-sur-Sèvre. Hospodaří na ploše 24 hektarů vinic na velmi rozmanitém terroir. Najdeme zde jílovité, jílovito-křemičité a jílovito písčité půdy s neméně rozmanitým podložím. Díky tomuto půdnímu bohatství zde nalézáme pestrou paletu velmi odlišných vín. Současný majitel Jérémie Batard přešel roku 1995 na organické vinařství a začal vyrábět vína podle staré nantaiské tradice.
Víno s názvem Didascalie (v překladu "Scénické poznámky") je velmi jemné a minerální. Stejně jako všechna ostatní, také toto víno ve svém názvu odráží Jérémiho vášeň pro kulturu. Ostatně, vždy když hovoří o snoubení vín, tak kromě pokrmů vždy doporučuje k jednotlivým vínům konkrétní hudbu, knihu či román. V tomto případě je prý nejlepší volbou francouzská komiksová kniha "Un Océan d´Amour" Wilfrida Lupana a Grégoryho Panacciona.
Barva je zářivě žlutá, vůně jemná a delikátní. V ústech je víno čerstvé, elegantní, osvěžující a velmi minerální. Cítíme exotické ovoce, citrusové plody a dlouhému harmonickému závěru dominují svěžest a slanost.
GASTRONOMIE:
Toto osvěžující a velmi minerální víno skvěle poslouží coby aperitiv, ale bude také vynikající pro párování s pokrmy. Vyzkoušejte čerstvé ústřicë, mušle, grilované ryby, sushi, sashimi či carpaccio ze svatojakubských mušlí.
Servírujte při teplotě 9 - 11° C.
HODNOCENÍ:
stříbrná medaile - concours Féminalise Beaune