Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Šumivá vína
- Champagne
- Champagne Charles Ellner «Grande Réserve» Extra-brut
Champagne Charles Ellner «Grande Réserve» Extra-brut

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Champagne Charles Ellner «Grande Réserve» Extra-brutNení skladem895 Kč740 Kč bez DPH
Maison Charles Ellner byl založen roku 1925, kdy jeho zakladatel Charles Emile Ellner kupuje své první malé vinice. Podle rodinné legendy do té doby pracoval u nejmenovaného proslulého výrobce coby remuer, neboli setřásač kalů. Povahy byl prý nespoutané, avšak k vínu a vinicím přistupoval s neobyčejnou láskou a pokorou. Tyto vlastnosti po něm ostatně zdědili i jeho následovníci.
Maison Charles Ellner je po celou dobu své existence podnikem nezávislým, rodinným. Rodina dnes hospodaří celkem na 50 hektarech vinic, které vlastní ve všech pěti oblastech a které se tak nacházejí v rozličných terroirech. Jsou mezi nimi také parcely klasifikované jako Premier Cru i Grand Cru. Díky této rozmanitosti produkuje dům Charles Ellner širokou škálu osobitých cuvée, vyznačujících se elegancí a harmonií. Hlavní slovo má především odrůda Chardonnay, proto mají zdejší vína výraznou ovocnost a dlouhý, svěží závěr. Od roku 2001 rodina hospodaří v souladu s trvale udržitelným zemědělstvím a respektem k životnímu prostředí. Společnost nepoužívá žádná chemická hnojiva. Sklizeň je výhradně ruční, hrozny jsou lisovány ve třech nových pneumatických lisech.
DEGUSTACE:
GRANDE RÉSERVE je vyšší třídou v kategorii základních vín domu Charles Ellner. Dominantní odrůdou je Chardonnay, doplněné Pinotem noir. Barva je světle zlatá, perlení jemné a dlouhotrvající, vůně čistá, intenzivní. Dominuje aroma sušených meruněk a čerstvých květů, po chvilce se objevuje též svůdná a svěží mineralita. Ústa jsou bohatá - křídový podklad je obalen tóny třešní, mandlí a briošek. Ovocnou nasládlost vyvažuje osvěžující kyselinka. Středně plný závěr přináší náznak slanosti.
GASTRONOMIE:
Vynikající aperitiv. Pokud jde o párování s jídlem, skvěle doprovodí jemně zauzeného lososa s hoblinami kvalitního parmezánu.
Servírujte při teplotě 8 - 10 °C