Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Maison Louis Picamelot
Již po tři generace se Maison Louis Picamelot specializuje na burgundské Crémanty. Firma propojuje rodinný étos s respektem k tradicím, inovacemi a důrazem na stále vzrůstající kvalitu. Dům založil roku 1926 Louis Picamelot, syn bednáře a vinaře v jedné osobě. Byl jedním z prvních vinařů v obci Rully, který se pustil do výroby šumivých vín. První šumivé víno uvedl na trh roku 1930. V té době se ještě na láhvích běžně uvádělo "vyrobeno šampaňskou metodou" a celý proces výroby byl výhradně ruční. Vě- hlas nově založeného vinařství se rychle šířil, takže na starých foto- grafiích z první antarktické výpravy Paula-Emila Victora (1948) můžeme na polárníkových saních rozpoznat bedny s Picamelotovými šumivými víny. Počátkem padesátých let se k rodinnému podnikání při- pojili také manželé obou Picamelotových dcer: Louis Siraudin a Jean- Baptiste Chautard, jehož nejstarší syn Alain Choutard ve firmě působí od roku 1970 dodnes.
Roku 1987 pak přebírá otěže společnosti druhý Baptistův syn Philippe Chautard. Prudký rozvoj rodinného vinařství můžeme sledovat od přelomu milénia. Roku 2000 společnost zakoupila starý lom (4 000 m²) a proměnila jej v moderní vinařství, zcela zahloubené do skalního masivu. V roce 2003 Philippe přikoupil nádherné vinice Rully 1er Cru "Le Clos du Chaigne" a konečně roku 2004 spatřilo světlo světa prestižní cuvée "Jean-Baptiste Chautard" 2000, jímž vzdal Philippe hold svému otci a dnes je toto Cuvée Prestige jedním z nejúspěšnějších mezi všemi burgundskými Crémanty. Na svůj lístek jej zařadil například i majitel tříhvězdičkové restaurace v Chagny pan Jacques Lameloise. Nabídka Crémantů se však neustále rozšiřuje.
Roku 2007 Picamelotovi zakoupili další skvělou vinici, konkrétně "La Rochepot" v Saint Aubinu, roku 2008 parcely v Chassagne-Montrachet, Côte de Beaune a 4 hektary v Mercurey. Ve stejném roce se do práce zapojil i Philippův syn Mickaël, představitel již páté generace rodiny Picamelotových, který kráčí ve stopách svého pra-praděda, neboť studuje bednářství na Lycée Viticole v Beaune. Jeho prvním počinem bylo vytvoření speciálních malých soudků pro školení části produkce Maison Picamelot. To, že Maison Picamelot patří mezi respektované a prestižní výrobce Crémantů dokazuje i skutečnost, že roku 2011 získal Alain Picamelot Velkou zlatou medaili za práci v oboru a Philippe Picamelot byl ve stejném roce přijat mezi rytíře Bratrstva Tastevinu na slavném Clos de Vougeot.
Dopřejte si láhev skvělého šumivého vína z produkce Maison Louis Picamelot, ať již tradiční šumivé víno "1926" vyrobené zdejším klasickým postupem, anebo některé ze skvělých cuvée klasifikace Crémant de Bourgogne.