Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Šumivá vína
- Champagne
- Champagne Charles Ellner «Qualite Extra» Brut
Champagne Charles Ellner «Qualite Extra» Brut

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Champagne Charles Ellner «Qualite Extra» BrutNení skladem830 Kč686 Kč bez DPH
Maison Charles Ellner byl založen roku 1925, kdy jeho zakladatel Charles Emile Ellner nakupuje své první malé vinice. Podle rodinné legendy do té doby pracoval u nejmenovaného proslulého výrobce coby remuer, neboli setřásač kalů. Povahy byl prý nespoutané, avšak k vínu a vinicím přistupoval s neobyčejnou láskou a pokorou. Tyto vlastnosti po něm ostatně zdědili i jeho následovníci. Maison Charles Ellner je po celou dobu své existence podnikem nezávislým, rodinným.
Rodina dnes hospodaří celkem na 50 hektarech vinic, které vlastní ve všech pěti oblastech a které se tak nacházejí v rozličných terroirech. Jsou mezi nimi také parcely klasifikované jako Premier Cru i Grand Cru. Díky této rozmanitosti produkuje dům Charles Ellner širokou škálu osobitých cuvée, vyznačujících se elegancí a harmonií. Hlavní slovo má především odrůda Chardonnay, proto mají zdejší vína výraznou ovocnost a dlouhý, svěží závěr. Od roku 2001 rodina hospodaří v souladu s trvale udržitelným zemědělstvím a respektem k životnímu prostředí. Společnost nepoužívá žádná chemická hnojiva. Sklizeň je výhradně ruční, hrozny jsou lisovány ve třech nových pneumatických lisech.
DEGUSTACE:
QUALITE EXTRA je druhým ze základních šampaňských domu Ellner. Po skončení druhotného kvašení vyzrávalo víno na kalech další čtyři roky. Barva je světle zlatá s lehkými růžovými odlesky, které upozorňují na vyšší podíl modrých odrůd, především Pinotu noir. Víno kombinuje opulentnost a délku s jemností a elegancí. Cítíme intenzivní aroma čerstvého červeného ovoce, snoubícího se s lehkým podtónem letních jablek. Ústa jsou krémová s výraznou stopou citrusů, rybízu, jahod a jablek. Závěr je plný, dlouhý a minerální. Šťavnaté šampaňské klasického stylu, gurmánsky lahodné - každým douškem probouzí chuť k dalšímu a dalšímu napití.
GASTRONOMIE:
Ideální především jako aperitiv, ale lze jej servírovat též k lehkým předkrmům či mořským plodům.
Servírujte při teplotě 8 - 10 °C