Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Šumivá vína
- Champagne
- Champagne Penet-Chardonnet «Coline & Candice» Grand Cru 2009, Extra-brut
Champagne Penet-Chardonnet «Coline & Candice» Grand Cru 2009, Extra-brut

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Champagne Penet-Chardonnet «Coline & Candice» Grand Cru 2009, Extra-brutSkladem2 550 Kč2 107 Kč bez DPH
MAISON PENET
hospodaří na 6 hektarech vlastních vinic, nalézajících se na skvělých polohách vesnic Verzy (5ha) a Verzenay (1ha). Svým zákazníkům nabízí dvě řady: Alexandre Penet - tato aperitivní cuvée jsou vyrobena z hroznů z převážně vlastních vinic a některá pak částečně využívají i hroznů nakupovaných od prověřených pěstitelů. Gastronomická řada PENET-CHARDONNET představuje excelentní šampaňská vína malých šarží, pro jejichž výrobu slouží výhradně hrozny z vlastních vinic klasifikovaných jako Grand Cru a ležících na parcelách obcí Verzy a Verzenay.
Coline a Candice, to jsou křestní jména dvou Penetových dcer, které si svá jména prosadily na etiketu nového prestižního cuvée. Pokud jde o hrozny, pro jeho výrobu jsou použity jen ty nejkvalitnější a nejzdravější z TOP parcel Verzy Grand Cru. Ročník 2009 pak umožnil hroznům vyzrát k dokonalosti. Před druhotným kvašením bylo základní vin claire školeno na dubových sudech, po ukončení sekundárního kvašení v láhvi strávilo dlouhých šest let na latích. Tvar soudku má i použitá láhev, která byla speciálně vytvořena pro dokonalou archivaci tohoto šampaňského. Neméně důležité je i její hnědé zabarvení, jež má rovněž evokovat starý dřevěný sud.
DEGUSTACE
Šampaňské na první pohled upoutá jasně zlatou barvou, dokonale jemným perlením a výjimečnou aromatickou intenzitou. Vůně připomíná ponejvíc citrusové plody. Cítíme též lehký závan opékaných toastů a briošek. Chuť pak stvrzuje statut prvotřídního vína, bohatost ovocných tónů je nekonečná, stejně tak svěžest a mineralita, obojí tak charakteristické pro oblast Verzy.
PÁROVÁNÍ
Svatojakubské mušle, pečený mořský vlk, perlička na šampaňském. Ze sýrů Chaource.
Servírujte při teplotě 10 °C .
HODNOCENÍ: