Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Šumivá vína
- Champagne
- Champagne Penet-Chardonnet «La Croix L´Aumonier» Verzy Grand Cru, Millésimé 2011
Champagne Penet-Chardonnet «La Croix L´Aumonier» Verzy Grand Cru, Millésimé 2011

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Champagne Penet-Chardonnet «La Croix L´Aumonier» Verzy Grand Cru, Millésimé 2011Není skladem2 050 Kč1 694 Kč bez DPH
CHARAKTERISTIKA:
Maison Penet hospodaří na 6 hektarech vlastních vinic, nalézajících se na skvělých polohách vesnic Verzy (5ha) a Verzenay (1ha). Svým zákazníkům Maison Penet nabízí dvě řady: Alexandre Penet - tato aperitivní cuvée jsou vyrobena z hroznů z převážně vlastních vinic a z menší části i z hroznů nakupovaných od prověřených pěstitelů. Gastronomická řada Penet - Chardonnet představuje excelentní šampaňská malých šarží, pro jejichž výrobu slouží výhradně hrozny z vlastních vinic klasifikovaných jako Grand Cru a ležících na parcelách obcí Verzy a Verzenay.
Cuvée La Croix L´Aumonier (Aumonierský kříž) je sceleno z hroznů stejnojmenné historické vinice Grand Cru, tzv lieu-dit, v samém centru vinic obce Verzy, s vápencovým a křídovým terroir a jihovýchodní orientací ve velmi malém sklonu 1°,osázené výhradně odrůdou Pinot noir ve stáří skoro 40 let. Víno je vyrobeno z přísně selektovaných hroznů, samozřejmě bez jablečnomléčné fermentace. Vinifikace probíhala ve 400 a 500 litrových dubových sudech. Následné ležení na kalech trvalo pět let.
Cuvée La Croix L´Aumonier představuje nejušlechtilejší Blanc de noirs z produkce Penet-Chardonnet. Sytě zlatá barva a jemné perlení upoutají na první pohled. Nos je velmi intenzivní a složitý. Dokonalý koncert chutí se dostavuje v ústech. Harmonické a opulentní víno vyniká charakterem křídového a vápencového podloží, což ještě umocňuje nízký obsah dozážního cukru. Závěr je dlouhý a minerální. Jedná se o skutečně "velké" víno, čemuž odpovídá i odlišný tvar láhve a elegantní etiketa. Víno má velký potenciál pro vyzrávání.
GASTRONOMIE:
La Croix L´Aumonier je výjimečně silné a složité víno, které se báječně snoubí nejen s bílým, ale především s červeným masem, vyzkoušejte určitě hovězí po burgundsku s těstovinami.
Servírujte při teplotě 8 - 10 °C .
HODNOCENÍ: