Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Šumivá vína
- Champagne
- Champagne Penet-Chardonnet «Les Champs Saint Martin» Grand Cru 2011, Extra brut blanc de noirs
Champagne Penet-Chardonnet «Les Champs Saint Martin» Grand Cru 2011, Extra brut blanc de noirs

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Champagne Penet-Chardonnet «Les Champs Saint Martin» Grand Cru 2011, Extra brut blanc de noirsSkladem2 150 Kč1 777 Kč bez DPH
MAISON PENET
hospodaří na 6 hektarech vlastních vinic, nalézajících se na skvělých polohách vesnic Verzy (5ha) a Verzenay (1ha). Svým zákazníkům nabízí dvě řady: Alexandre Penet - tato aperitivní cuvée jsou vyrobena z hroznů z převážně vlastních vinic a některá pak částečně využívají i hroznů nakupovaných od prověřených pěstitelů. Gastronomická řada PENET-CHARDONNET představuje excelentní šampaňská vína malých šarží, pro jejichž výrobu slouží výhradně hrozny z vlastních vinic klasifikovaných jako Grand Cru a ležících na parcelách obcí Verzy a Verzenay.
ROČNÍK 2011
Klasický ročník. Brzké jaro bylo poměrně suché a teplé, což mělo za následek extrémně brzký start růstového cyklu, neslýchaný od roku 1822. Srážky byly vzácné a nevýrazné, takže vinná réva byla nucena hledat vodu potřebnou pro svůj vývoj hluboko pod zemí. Letní teploty byly také poměrně vysoké, v období sklizně slabě pršelo, aniž by to ale mělo vliv na zdravotní stav hroznů. Střídání chladných nocí a horkých dnů přispělo k optimální zralosti hroznů, nicméně bylo potřeba sklizeň neuspěchat a hrozny sklízet v plné zralosti. Objem sklizně byl mimořádně vysoký - 13,26 hektolitrů z hektaru. Kvalita vín je velmi dobrá, v případě Chardonnay dokonce vynikající.
LES CHAMPS SAINT MARTIN, VERZENAY GRAND CRU
Hrozny pocházejí z prestižní rodinné vinice klasifikace Grand Cru ležící v samém srdci vyjímečného terroiru obce Verzenay. Sklizeň na parcele Les Champs Saint Martin (Svatomartinská pole) proběhla 24. srpna 2011.
PROCES VÝROBY
Pro výrobu vína byly použity jen ty nejkvalitnější a absolutně neporušené hrozny. Vinifikace i následné školení proběhly v tradičních 400 a 500 litrových dubových kádích, bez malolaktické fermentace a v neustálém kontaktu s jemnými kaly. V dubnu 2012 bylo hotové vin claire stočeno do láhví, aby mohlo započít druhotné kvašení, po jehož skončení zůstalo hotové šampaňské odpočívat na latích dlouhých devět let. Následovala degorzáž a doplnění vína dozážním likérem s velmi nízkým obsahem cukru (5 g./l).
DEGUSTACE
Jiskrná barva starého zlata. Perlení je velmi jemné a dlouhotrvající. Jemné květinové aroma ze všeho nejvíc připomíná vůni bílých růží. V ústech je šampaňské harmonické a jemné. Je až neuvěřitelné, jak vinař dokázal vyjádřit kvintesenci tohoto krásného terroiru. Aromatická komplexnost, podmanivá chuť, čistota, hladkost, extrémní šťavnatost a výrazná mineralita, coby odraz zdejšího vápencového podloží, se vzájemně doplňují a překrývají. A ta délka dochuti ! Tento šampaňský nektar aromatické složitosti a komplexnosti je přímo předurčen k dlouhodobé archivaci.
GASTRONOMIE
Velké gastronomické víno. Skvěle doprovodí rozličná masa ve složitějších omáčkách.
Servírujte při teplotě 8 - 10 °C .
HODNOCENÍ