Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Šumivá vína
- Champagne
- Champagne Perseval-Farge "Les Spectres" blanc de blancs Premier Cru, brut nature, Vintage 2013
Champagne Perseval-Farge "Les Spectres" blanc de blancs Premier Cru, brut nature, Vintage 2013

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Champagne Perseval-Farge "Les Spectres" blanc de blancs Premier Cru, brut nature, Vintage 2013Skladem1 990 Kč1 645 Kč bez DPH
Dokonalé ruční řemeslo - tak odborníci charakterizují vína malého rodinného vinařství Perseval-Farge z Chamery. První vinici tu předci současných majitelů vysadili už roku 1808. Isabella a Benoist Persevalovi hospodaří s respektem k dědictví předků i přírodě, jsou držiteli certifikátu HVE a řemeslný proces výroby vína jim umožňuje zachovávat ve vínech autenticitu a čistotu moštových odrůd. Výsledná cuvée jsou rafinovaná a výrazná. Nejinak je tomu v případě tohoto absolutně suchého šampaňského, vyrobeného z hroznů jediné vinice. Tato malá parcela, o rozloze menší jak 2 hektary a nesoucí název Les Spectres (Přízraky), je osázena odrůdou Chardonnay. Benoist Perseval se rozhodl využít specifičnosti této malé vinice, její dokonalé jihovýchodní orientace, a vytvořil tak šampaňské obrovské aromatické hloubky, elegance a bohatosti chutí. Cuvée Les Spectres 2013 těží nejen z unikátního jílovito-písčitého terroiru, ale i z výjimečnosti ročníku 2013.
ROČNÍK:
Na výjimečný ročník to přitom zpočátku vůbec nevypadalo: dlouhá zima, chladné jaro, pozdní květenství (polovina června) a v červenci silné krupobití. Pak ale přišlo nádherné slunečné počasí a v září ěkolik důležitých dešťových přeháněk, takže výsledná kvalita hroznů byla mimořádná. Šampaňská z tohoto ročníku jsou předurčena k dlouhodobé archivaci.
DEGUSTACE:
Cuvée Les Spectres vyniká svůdně zlatou barvou a velice jemným perlením. Dominantní jsou tóny exotického ovoce, které jsou zabaleny do elegantní a jemné kouřovosti. Toto šampaňské potřebuje po odstřelení strávit ve sklepě alespoň 4 - 5 let, jedině tak může vyzrát k absolutní dokonalosti a teprve potom oceníme jeho hlavní přednosti: šťavnatost, opulentnost a mineralitu.
GASTRONOMIE:
Skvělý aperitiv, ale uplatnění najde především ke složitější gastronomii.
Servírujte při teplotě 8 - 10 °C