Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Bordeaux
- Červená vína
- Château Peyreau 2019, Grand Cru Saint Emilion
Château Peyreau 2019, Grand Cru Saint Emilion

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Château Peyreau 2019, Grand Cru Saint EmilionSkladem690 Kč570 Kč bez DPH
BORDEAUX - asi nejznámější a nejslavnější vinařský region světa. A když se řekne Bordeaux, většina milovníků vín si vybaví místní slavná červená vína. V oblasti najdeme hned několik slavných apelací, odkud pocházejí nejprestižnější značky. Jednou z nich je Saint Emilion, oblast ve které vládne odrůda Merlot.
Jedním z místních slavných producentů je Stèphane von Neipperg - jeho rodina má ve vlastnictví několik vinařství, včetně slavného Château Canon La Gaffelière Grand Cru Classé. Hraběcí rodina Neipperg má vztah i k České republice - rod býval majitelem Průhonického zámku.
Původem německá rodina s osmisetletou vinařskou tradicí se v Bordeaux usadila roku 1970, kdy v Saint Emilionu koupila Canon La Gaffelière, Mondotte, Clos de l´Oratoire či právě Peyreau. Postupem času přibyla další châteaux, takže sortiment rodiny je dnes opravdu široký.
CHÂTEAU PEYREAU
Zámek se nachází severovýchodně od slavného městečka St. Emilion, vinice mají severovýchodní orientaci a bezprostředně sousedí s dalším majetkem Neippergových, s Château de l´Oratoire.
Hrozny jsou ručně sbírány a ošetřovány s maximální pečlivostí. Každá parcela je vinifikována samostatně, fermentace v betonových nádržích probíhá pomalu a víno zůstává dlouho v kontaktu se slupkami. Aby se docílilo nejlepšího otisku zdejšího terroiru i daného ročníku, zraje Château Peyreau ve starších sudech (1-3 letých) po dobu 12-18 měsíců.
DEGUSTACE
Ve víně se snoubí na straně jedné šarm se subtilností a na straně druhé elegance s kulatostí. Barva je tmavá s purpurovými odlesky. Cítíme podmanivé aroma švestek, ostružin, ale také hlubší železité tóny a nádech pečeného hovězího masa. Chuť je hutná, lehce nasládlá a třísloviny sametové. Dlouhý pikantní závěr harmonicky uzavírá požitek s každého doušku.
PÁROVÁNÍ
Dekantujte, ideální teplota servisu je 16 - 18° C.