Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Šumivá vína
- Šumivá vína a Crémanty
- Crémant du Jura
- Crémant du Jura blanc de noirs «Black White», Jérôme Arnoux - Le Cellier des Tiercelines
Crémant du Jura blanc de noirs «Black White», Jérôme Arnoux - Le Cellier des Tiercelines

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Crémant du Jura blanc de noirs «Black White», Jérôme Arnoux - Le Cellier des TiercelinesNení skladem480 Kč397 Kč bez DPH
Le Cellier des Tiercelines(Trojpodílové sklepy) jsou společným projektem tří špičkových vinařů Jury. Stéphane Tissot, Benoît Mulin a Jérôme Arnoux zahájili spolupráci roku 2009. Po čtyřech letech však dochází k první změně. Stéphane Tissot z projektu odstupuje, neboť jej zcela pohltila práce ve vlastním rodinném vinařství. Vína z produkce Le Cellier des Tiercelines mění etiketu a nově nesou jméno Benoît Mulin. Ale opět ne na dlouho. Roku 2017 Benoît kupuje vlastní vinařství (Le Clos des Grives) a jediným majitelem Le Cellier des Tiercelines se tak stává Jérôme Arnoux, jehož iniciály JA od té doby zdobí etikety všech vín z produkce Le Cellier des Tiercelines.
Jérôme Arnoux je vinařem prakticky od dětství, kdy ve vinicích pomáhal svému sousedovi. Důležitou etapou pak bylo deset let strávených ve sklepích u Stéphana Tissota, což bylo i důvodem, proč jej Stéphane přizval do projektu Le Cellier des Tiercelines. Jérôme hospodaří na 17 hektarech vlastních vinic a další hrozny nakupuje od prověřených vinařů.
Crémant du Jura «Black White» okamžitě upoutá zlatou barvou s jemnými odlesky. V nose cítíme výraznou aromatiku, převažují tóny zralého ovoce, citrusů a bílých květů. Víno je na patře pevné a osvěžující s velkou finesou. Dominují opět tóny ovoce, převážně třešní. Jemný podtón citrusových plodů sebou přináší chuť limetky a grapefruitu, s dotykem pomerančové kůry. Elegantní a středně plný závěr příjemné minerality.
GASTRONOMIE:
Crémant «Black White» bude nejen ideálním aperitivem a společníkem k čerstvým plodům moře, ale skvěle doprovodí i složitější pokrmy jako např. pečené telecí na houbách. Ze sýrů pak Comté, Morbier či Mont d´Or.
Servírujte při teplotě 7 - 9°C, před podáváním nechte alespoň pár minut nadechnout